CLASSES

Horari 2017

 

Tots els nivells 

 

 

CLASSE

HORARI

ESPAI

 

Dilluns

 

Dansa Africana Mandinga

19'00 - 20'30

Orfeó Gracienc

C. d'Astúries, 83

 

Dimarts

 

- - - -

- - - -

- - - -

 

Dimecres

 

Percussió Africana

18'30 - 20'00

Escola Youkali

Carrer de Ramón y Cajal, 88

 

Dijous

 

- - - -

- - - -

- - - -

 

Divendres

 

- - - -

- - - -

- - - -

 

 

DANSA AFRICANA


Els objectius d'aquestes classes de  dansa africana són, aprendre els diferents ritmes i passos de cada estil de dansa, millorar el ritme corporal, la coordinació i la memòria sensorial. Educar la consciència  corporal a través de l'entrenament físic, treballar la respiració, relaxació corporal, física i mental per eliminar l'estrès acumulat.


És començarà amb un escalfament corporal a través de passos senzills, tot seguit s'aprofundirà  a través de l' aprenentatge dels moviments i passos de cada una de les coreografies, així com els seus orígens, ritmes i cançons.


Les classes estan dirigides a tothom que vulguin provar una disciplina que ens transporta als orígens de les danses tribals africanes acompanyades amb percussió en viu ( djembé).

dansa

DANSA MANDINGO

La dansa Mandingo és d'origen de la ètnia Mandinga, i es balla en gairabé tota Àfrica del oest, acompanyada amb percussió djembé i dum um.

 

DANSA SABAR


La dansa sabar és de la etnia Wolof i Serrer. El sabar es la dansa tíipica i més popular de Senegal. S'acompanya amb percussió sabar i música m'balah.

sabar


PERCUSSIÓ AFRICANA

El djembé és un dels instruments  més popular de l'Àfrica de l'oest, ja que a través d'ell  hi ha una comunicació entre l'instrument i el ser humà i, entre pobles o comunitats.

Actualment podem dir que és un dels instruments universals, ja que arreu del món se senten els seus ritmes.
L'objectiu de les classes de percussió és aprendre les diferents notes per tenir la facilitat de tocar amb harmonia. Es fa també un treball de improvisació per agilitar la coordinació  i combinació de ritmes. Aquesta pràctica ens ajuda a  canalitzar l'estrès acumulat.
Les classes estan dirigides a tothom que vulgui aprendre amb profunditat  la teòrica i pràctica de l'instrument.

percussió


TALLERS

Per tal d'apropar la cultura Africana als adults, joves però també als més petits, oferim tallers de dansa  i percussió africana a les escoles, instituts, casals, centres cívics o altres espais educatius.


Els participants milloraran la concentració, comunicació, memòria auditiva, pràctica rítmica... a través dels instruments africans i la dansa.


El programa dels tallers variarà segons els nivells i la durada de l'activitat.