BIOGRAFIA

Aliou Danfa CamaraCoreògraf  percussionista, djembé, sabar, séourouba


Nascut a Dakar Senegal, d'origen mandingo i de família d'artistes, es forma com artista des de la seva infància en el Ballet Ritme Africain de Senegal (B.R.A.S.), sota la direcció de Boubacar Dramé ,qui li va ensenyar el camí de l'art.


L'Aliou comparteix escenari amb artistes com l'honorable saxofonista Bira Gueye i el cantant Youssou'nDour en diferents espectacles en espais culturals i teatres del país com el teatre nacional Daniel Sorano. Ha tocat amb els grans maestros de djembé Tiékroba Cissoko, Bounama Bakayoko professor de djembé del conservatori nacional de dakar, Johnyba Production i davant de Mamady Keita a Gorée.Ha participat en les classes de dansa africana i percusió en l’escola internacional “Djoniba Dance Center” de New York City, amb els mestres Magette Camara i Laurent Camara.


Al 1994 per ampliar la seva experiència com artista polivalent, ballarí i percussionista entre d'altres disciplines,decideix incorporar-se als diferents ballets del país: balet Siné Meu, Tam tam D'afrique, el Super TamTam d'Afrique , el ballet Soundiata i el ballet d'Afrique Noir de Sandaga, coneguts en África i a nivell internacional.


Després d'haver viscut totes aquestes experiències amb els diferents “maestro” tant de dansa com de percussió ,l'Aliou amb els seus germans decideixen tornar al seu ballet natal B.R.A.S. Aliou Danfa, va ser escollit com el nou coreògraf i director musical del ballet.


Amb la companyia faran espectacle a l'àmbit nacional i intercanvi amb el grup “Positif Vibration Young Estel Orquestra” ( Washington) del qual reben un diploma d'honor de l'ambaixada dels Estats Units. Al 2004 decideix de viatjar a Europa per representar i compartir la cultura africana , es considera com un ambaixador de la seva cultura.


Actualment viu a Barcelona on imparteix cursos de dansa i percussió africana a diferents centres de la ciutat, activitats per escoles i centres educatius amb l'objectiu de transmetre la cultura tradicional africana a tots aquells que vulguin descobrir-la.Representa el ballet B.R.A.S al món com a “manager,” per tal de recolzar el joves artistes a nivell de formació artística i educativa del Senegal.

Aliou_Danfa_BIO